torsdag 6 november 2008

Ok, dags att återuppliva bloggen efter månader av dvala... Fläkten på min dator har pajat så den stänger av sej själv efter drygt 30 minuter, men nu har jag kommit på att om man ställer en fläkt alldeles bredvid så funkar den! Undrar hur dyrt det är att reparera en datorfläkt... I alla fall så är detta anledningen till den obefintliga bloggningen, är alltid för stressad för att blogga från universitetet och internetcafeerna här är under all kritik. Eftersom det nu är flera månader sen jag uppdaterade så skulle det ta typ en vecka att återberätta allt som har hänt, så jag återberättar kort i punktform.

  • Kom tillbaka till Kairo utan att ha en bostad, som ni nog alla vet vid det här laget. Flyttade in med Sonja i en preliminär lägenhet som delades med Maged (egyptier-palestinier), Eric (mexikansk-fransk) och, lite senare, Sabrina (tunisiska). Hade två jätteroliga veckor i den lägenheten som kändes lite som ett hippiekollektiv... sunkig lägenhet, typ ingen mat, inga pengar, många intressanta konversationer mm. Helt underbart!
  • Sonja och jag hittade en ny lägenhet. Lite långt från Downtown, men med underbar utsikt över Nilen och pyramiderna (när det var klart väder och inte alltför mycket avgaser).
  • AUC började igen. Universitetet har flyttat till en ny campus mitt ute i öknen, som visserligen är fin men alldeles för långt bort. Elever och lärare klagade, inget internet, dålig och dyr mat, alltför sporadiska bussar, massor med ofärdiga byggnader mm. En del grejer har fixats, men framförallt maten är ett stort problem. Stor strejk på campus igår där elever krävde bättre och billigare mat, samt pengar tillbaka för löften som inte blivit infriade. T.ex. har vi betalat 600 egyptiska pund var för "sport activities" vilket är totalt orimligt eftersom det inte finns en enda färdig sportanläggning på campus.
  • Åkte till Sinai under "eid", den stora festen efter Ramadan. Jag, Sonja, Eric och en egyptier som heter Hazem bodde i en liten (minst sagt spartansk..) hydda på stranden. Världens minsta och tunna små madrasser på golvet, ingen elektricitet, "turkiska" toaletter mm. Trots det obekväma boendet hade vi det jättemysigt och det blev en hellyckad semester.
  • Babs, Sonjas kompis från Holland, flyttade in i lagenheten med oss. Hon är här och forskar till sin magisterexamen och är kvar tills slutet på december.
  • Sexuella trakasserier från hyresvärden. Efter allt för många puss- och kramförsök från denne typ 50-åriga polis fick vi nog och kallade in egyptisk förstärkning. Hade ett dramatiskt möte där vi ställde honom mot väggen och krävde att om han inte ville att våra ambassader skulle bli inblandade så var han tvungen att avbryta kontraktet och ge oss depositionen tillbaka. Efter mycket om och men gick han med på det, och vi flyttade ut.
  • Hittade en ny lägenhet i Downtown, också med utsikt över Nilen. Gullig liten hyrestant som knappast kommer ge oss några (sexuella) problem. Manliga besökare är däremot ett problem och reglerna är fortfarande inte helt fastställda.
  • Blev tillsammans med Eric! Yes, nu har jag pojkvän igen.
  • Bor för tillfället med Eric i en liten lägenhet downtown eftersom Babs är här. Hon som bor i lägenheten kommer tillbaka den 18:e november, så då flyttar jag in med Sonja och Babs igen.

    Jaha, det var den korta versionen. Ska försöka uppdatera bloggen ofta nu, så länge arrangemanget med fläkten funkar. Min kamera är för tillfället hos Sonja, men ska lägga upp bilder snarast.

3 kommentarer:

Axel sa...

Yay, vad kul att få läsa din blogg igen! Go go Lilla-Storasyster!

Anonym sa...

super hoppas nya lya funkar. Ser vi dig i jul?

Ancha

Jennylusss sa...

Halla!!! Skärpning- vi vill höra mer! Mer Egypten, mer Kairo, MER Hanna!!